sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Raikas sitruuna-suklaamoussekakku

Pääsiäisen kunniaksi leivoin kakun. Joskus olen jaksanut panostaa enemmän tuohon koristeluun, kuten vaikka tässä versiossa. Nykyään olen aika laiska kaivamaan esiin koristeluvehkeitä. Tälläkin kertaa koristeista meni Rainbown Jelly-karkit.
 
Mutta se ei sulje pois sitä, etteikö kakku voisi olla hyvä. Itse löysin viime kesänä tuon munanvalkuaisten käytön noissa moussekakuissa ja on muuten saanut kakkujen maku ja koostumus ihan uudet levelit.
 
Pohjaan käytin tällä kertaa vanhemman neidin synttärikakusta jääneitä hukkapaloja, joita olin laittanut pakkaseen. Mutta aika saman asian ajaa tässä varmasti murustetut suklaapiparit ja voi tai suklaakääretorttupohja. Tai joku muu :)
 
Tuo keskikerros on sitruunaa ja hitsi, että tulikin hyvää, kun muut kerrokset olivat vähän makeita ja tuo oli todella sitruunaisen raikas, eikä liian makea.
 
 
Suklaa-sitruunamoussekakku
 
Pohja
esim. Suklaapipareita murustettuna ja n. 50 g voita sulatettuna

Mousse
1 dl sokeria
3 munanvalkuaista
7  liivatetta
2,5 dl vispikermaa
2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
1 prk rahkaa
½ vaniljatanko

Alimmaiseen kerrokseen 100 g tummaa suklaata

Keskikerrokseen 1 sitruunan kuori raastettuna ja 1 sitruunan mehu.

Päällimmäiseen kerrokseen loput perusmoussesta.

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee aika korkea.

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Mousse: Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermat ja vaniljavispi eri astiassa, lisää rahka ja vaniljatangon sisus. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata pienessä määrässä (max 1 rkl) kiehautettua vettä. Ota valkuaisvaahdosta pieni osa eri astiaan ja sekoita liivate siihen. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto toisiinsa ja sekoita hyvin. Lisää liivate joukkoon.

Jaa seos kolmeen osaan.

Lisää ensimmäiseen osaan sulatettu suklaa ja vatkaa hetki. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.

Lisää toiseen osaan sitruunankuori ja sitruunamehu ja kaada suklaamoussekerroksen päälle.

Lisää kolmas osio ylimmäiseksi kerrokseksi.

Laita kakku hyytymään yön yli.

Koristele.


2 kommenttia: